sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Pitaleivät

Tämä tuli hieman yllättäen, kokkailublogeja tutkiessani törmäsin pitaleipien ohjeeseen ja kiinnostuin kovasti näkemästäni. Samaan aikaan sisko soitti tulevansa käymään ja että olisi kiva tehdä ruokaa yhdessä. No, mitäs muuta päivän ruokalistalla olisi voinut olla, kuin täytettyjä pitaleipiä?! :) Ohjeita löytyi yhdestä jos toisestakin blogista. Alunperin olin Kinuskikissan sivuilla, mutta kaapista ei löytynyt hänen reseptissään käytettyä jogurttia, joten oli jatkettava matkaa.

Pitaleivät (14-16kpl)

6dl vettä
2rkl öljyä
50g tuorehiivaa
1-2tl suolaa
~14dl vehnäjauhoja

Sekoita veteen hiiva, öljy ja suola. Huomioi veden lämpötila hiivan kanssa. Lisää jauhot hieman kerrallaan ja kohota taikinaa liinan alla lämpimässä 30-60 min. Pyörita taikinasta noin 14-16 palloa ja taputtele ne noin 1-2 cm paksuisiksi "lätyiksi", paista 275 asteessa noin 8-10 min.

Pitaleipiä täytettäessä vain taivas on rajana! Näihin voi laittaa esimerkiksi pulled porkia, kanaa tai falafelia ja tuoreita kasviksia, salaattia ja kastiketta. Näitä voi myös pakastaa ja ottaa sitten tarpeen mukaan sulamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti