perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pehmeä mustikkapiirakka

Tänään päätin leipoa vapaapäivän kunniaksi mustikkapiirasta, sellaista pehmeää ja sopivan makoisaa, joka ei kaipaisi kaverikseen enää vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Jääkaapista löytyi myös kaksi purkkia rahkaa, joissa oli viimeinen käyttöpäivä ja ne olisi käytettävä pian. Oli sanomattakin selvää, että ne löytyisivät piirakasta. :)

Mustikkarahkapiirakka

Pohja:
200 g voita
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa
1 prk maitorahkaa

Sulata voi ja sekoita loput aineet sen sekaan. Ota 1/3 seoksesta takteen muruseosta varten. Lisää jäljelle jääneeseen seokseen kananmunat ja rahka. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. 

Täyte:
1 prk maitorahkaa
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita

Sekoita ainekset keskenään ja lusikoi täyte varovasti pohjan päälle. Ripottele talteen otettu muruseos täytteen päälle. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia.


Tässä piirakka on juuri menossa uuniin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti