Riisipuuro haudutuskatttilassa (kaksi annosta)
1 rkl voita
1 dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
4 dl maitoa
ripaus suolaa
Laita alempaan kattilaan sen verran vettä, että päälle tulevan kattilan pohja ei aivan koske veden pintaa. Sitten levyä päälle, jotta saadaan vesi alemmassa kattilassa kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää haudutuskattilaan voi, anna sen sulaa ja lisää tämän jälkeen riisit. Voit myös säädää levyä pienemmälle niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Kuullota riisejä voissa muutama minuutti ja lisää tämän jälkeen kerma ja maito. Sitten vain annetaan puuron hautua rauhassa välillä sekoitellen noin tunnin verran. Jos haluat haudutusajasta hieman lyhyemmän, voit kuumentaa maidon ja kerman valmiiksi mikrossa tai kattilassa ennen kuin lisäät sen riisin joukkoon.
Olen tyytyväinen, missioni onnistui ja tältä näytti valmis iltapalapuuroni eilen illalla.
Ja tältä se näytti aamupalalla tänä aamuna marjakeiton kanssa. Molemmin tavoin niin hyvää, marjakeitto toi mukavaa pirteyttä puuroon aamusta. Puurohan oli tietysti jonkin verran jämäköitynyt aamuun mennessä jääkaapissa, mutta loraus maitoa sekaan, hetki mikrossa, sekoitus ja valtakunnassa kaikki hyvin. :) Helppoa ja hyvää, suosittelen lämpimästi. Isommalla satsilla menee varmaan hieman kauemmin, mutta siinähän se valmistuu vaikka aamuaskareiden aikana mukavasti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti