tiistai 5. elokuuta 2014

Kinkkukiusaus

Aivan perussuomalaista kotiruokaa, jota syödään varmasti monessa kodissa läpi vuoden. Itse kuitenkin kyllästyin jossain kohtaa siihen perunasipuli-sekoituksen makuun ja siitä tehdyn kiusauksen koostumukseen ja lähdin kokeilemaan jotakin parempaa.



Ja löysinkin sitä. :) Pikkuisen suuremmalla vaivalla, mutta ilman ydinfysiikan laskelmia ja kokkailun pitkää oppimäärä, saa tehtyä todella hyvää ja ihanan koostumuksen omaavaa kiusausta. :) Nimittäin kun kuorii ja viipaloi perunat itse, saavuttaa jotain aivan erilaista. 

Kinkkukiusaus (4 annosta) 

230g Poutun savusuikaleita
8-10 keskikokoista perunaa
2,5 dl Valion kolmen juuston ruokakermaa
1,5-2 dl ruokakermaa
Pippurisekoitusta
Suolaa tai grillimaustetta

Kuori perunat ja suikaloi ne. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa 1-1,5 tuntia, perunoista riippuen. Kiusaus on valmista, kun perunat ovat kypsiä. Sekoita kiusausta kerran tai pari kypsennyksen aikana, näin pinnasta ei tule liian tummaa ja kerma sekoittuu tasaisesti. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti