sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Tiikerikakkua

Taisi tulla tehtyä aikalailla ensimmäisiä kuivakakkuja. En nyt sano, että ensimmäinen, mutta tosi vähän olen näitä tehnyt. Vaikka kuivakakku onkin varsin perinteinen näky kahvipöydässä, löytyy niistä nykyään niin paljon muitakin herkkuja, ettei näitä ole paljoa tullut tehtyä.

Tämä oli myös ohje, jota en kovinkaan paljoa lähtenyt soveltamaan. Sekin kertoo jo jotain siitä, ettei näitä ole kovin montaa tehty. ;) Ohje on siis napattu muistaakseni Valion sivuilta. 

Tiikerikakku

200g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa


Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri keskenään, vatkaa munat yksi kerrallaan vaahdon joukkoon. Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaa. Ota taikinasta 1/3 osa erilleen ja sekoita kaakaojauhe siihen. Vaaleampaa kaakaojauhetta voi laittaa hieman enemmän kuin 2 rkl. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, päälle tumma taikina ja sen päälle vielä loput vaaleasta taikinasta. Voit nostella taikinaa hieman lusikalla tai haarukalla sieltä täältä, niin saat aikaan kivemman tiikerinraidan. :) Paista 175 asteessa 45-60 min. Kakku on valmis, kun tökkäät tikun, haarukan tai veitsen kakkuun, eikä siihen tartu enää taikinaa. Ota valmis kakku uunista, anna sen jäähtyä jonkin aikaa ja kumoa tarjoilulautaselle.

Paistoaika riippuu sekä uunista että vuoasta. Itse käytin tällä kertaa vanhanaikaista metallista kakkuvuokaa ja huomasin, että kakku vaati jonkin verran pidemmän paistoajan, kuin "normaalissa" teflonvuoassa. Liekö vuoka sitten hitaampi kuumenemaan.

Kakun voi tehdä jo edellisenä päivänä, koska se vain paranee, kun saa rauhassa levähtää hetken. Näitä on myös helppo pakastaa sekä puolikkaina, että kokonaisina ja ottaa sitten sulamaan, kun vieraat ilmottavat tulostaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti