tiistai 15. joulukuuta 2015

Helpot ja nopeat suklaamuffinssit

Näitä muffinsseja meillä leivottiin pojan 1-v synttäreille ja olivat loppujen lopuksi todella hyviä. Kyseinen sana muoto siksi, että nämä meinasin heittää jo kerran roskiinkin, kun eivät olleen sellasia kuin alunperin halusin.. :D Mutta kuten yllättävän moni leipomus, nämä olivat seuraavana päivänä parempia. Ja suklainen kuorrute kruunasi kokonaisuudesta kerrassaan loistavan! :)

4-4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
3 dl maitoa
2 kananmunaa
30 g voita sulatettuna
n. 0,5 dl rypsiöljyä
200 g pieniä suklaahippuja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja asettele muffinssivuoat pellille. Mittaa kulhoon kuivat aineet (vehnäjauho, kaakaojauhe, sokeri ja leivinjauhe) ja sekoita ne keskenään. Mittaa toiseen kulhoon märät aineet (maito, munat, voisula ja rypsiöljy). Vispaa seos tasaiseksi. Kaada seos kuivien aineiden sekaan, lisää suklaahiput ja kääntele ainekset juuri ja juuri tasaikseksi taikinaksi. Taikinaa ei saa sekoittaa liian kauaa ja se saa jäädä hieman epätasaiseksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista muffinsseja 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ja muista, että nämä saattavat olla parempia vasta seuraavana päivänä.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti