keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Jouluinen suklaakakku ilman jauhoja

Joulu on ovella jo tuota pikaa ja moni haaveilee uudesta tulokkaasta joulun jälkiruokapöytään. Tässä yksi ihana kokeilemisen arvoinen idea. Tein tätä suklaakakkua kesällä ensimmäisen kerran ja se oli oikein ihanaa mansikoiden ja vaniljakastikkeen kanssa. Nyt jouluinen fiilis hiipi mieleen tätä puuhatessa ja sekoitin mukaan piparkakkumaustetta, oikein hyvä ja pieni lisä! :)


Jouluinen suklaakakku ilman jauhoja:
200 g voita
200-250 g tummaa suklaata 
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
5 kananmunaa
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl piparkakkumaustetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat voilla tai öljyllä. Sulata voi ja suklaa kattilassa ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Kaada voi-suklaa-seos ja kuivat aineet kulhoon. Lisää munat yksitellen taikinan joukkoon kunnolla vatkaten. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista kakkua 15-20 min 200 asteessa. Kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi. Anna kakun jäähtyä hyvin ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön ja glögin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti