tiistai 18. maaliskuuta 2014

Tex Mex-piirakka jauhelihasta

Ystäväni pyysi minua leipomaan pari suolaista piirakkaa heidän juhliinsa ja tottakai lupauduin auttamaan ystävääni, kun oli kyse vielä lempipuuhastani. :) Toiveina olivat sekä kinkkupiirakka,että jauhelihasta tehty tex mex -henkinen piirakka. Kinkkupiirakkaan käytin samaa ohjetta, jonka lisäilinkin tänne jo jonkin aikaa sitten. Se löytyy täältä.

Netin kätköjä selaillessani löysin taasen monen monta ohjetta tacopiiraista ja texmex-piiraista. Jokaisessa oli omat niksinsä ja oma twistinsä, josta kyseinen kokkailija tykkäsi. Loppujen lopuksi päädyin taas soveltamaan, lähdin liikkeelle kinkkupiirakan reseptistä. Halusin samanlaisen pohjan myös toiseen piirakkaan, sitten otin muiden resepteistä niitä asioita, joista pidin ja lopuksi otin huomioon kinkkupiirakan täytteen "toimintaperiaatteen". Alkaa kuulostaa ehkä jo monimutkaiselta, mutta päässäni nämä asiat tapahtuvat aina kuin itsestään. :D Alla kuitekin reseptiä, jos joku uskaltaa vaikka ihan kokeillakin.. ;)


Tex Mex-piirakka

Pohja:
200g voita
4-4,5 dl jauhoja
ripaus suolaa
3-5 rkl kylmää vettä

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä jonkin aikaa ennen taikinan valmistusta. Nypi voi, jouhot ja suola tasaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Veden määrä riippuu paljolti jauhojen määrästä. Suosittelen lisäämään lusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on tasaista, muttei kuitenkaan liian löysää. Painele taikina voideltuun 26-28 cm:n irtopohjavuokaan.

Täyte:
400g jauhelihaa
1prk salsaa
2 rkl tacomaustetta
1prk creme fraichea
3 kananmunaa
1/2 pieni paprika suikaleina
2-3 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja mausta se tacomausteella, lisää salsa jauhelihan joukkoon ja anna hautua n. 5 min. Jätä jauheliha-salsa seos jäähtymään hetkeksi ja lisää sitten puolest juustoraasteesta, creme fraiche ja kananmunat. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja asettele paprikasuikaleet täytteen päälle jaluamallasi tavalla. Ripottele loput juustoraasteesta päälle ja paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. 

1 kommentti: