perjantai 7. maaliskuuta 2014

Valkosipulikermaperunat

Perjantain kunniaksi kokkailin valkosipulikermaperunoita. Pitkään aikaan ei olekaan tullut niitä tehtyä, vaikka valkosipulista pidämme kumpikin. 

Valkosipuliperunat sopivat hienosti viikonlopun hieman laadukkaampiin ruokahetkiin, eikä niiden valmistus ole kuitenkaan vaikeaa. Valmistusajastakin suurin osa kuluu uunissa. Perunoiden kaveriksi sopivat esimerkiksi erilaiset kalat tai pihvit ja raikas salaatti. 

Kuten jalapenokermaperunoita tehdessä, myös nyt laitoin kerman, mausteet ja perunat ensin kattilaan hetkeksi, jotta perunoiden tärkelys irtoaa kermaan. Tällöin kerma ikään kuin suurustuu hieman ja lopputuloksena on mukavan kermaiset perunat. 

Valkosipulikermaperunat

1,5 kg perunoita
5 dl Flora Kuohu-kermaa
Suolaa
Pippurisekoitusta
3-4 keskikokoista valkosipulin kynttä

Viipaloi perunat ja laita ne kattilaan kerman,mausteiden ja valkosipulin kanssa. Sekoittele seosta kattilassa ja anna "hautua" 5-10 minuuttia. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa 45-60 min. Anna vetäytyä folion alla n. 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti