tiistai 14. huhtikuuta 2015

Sitruuna-rahkapiirakka

Tässä yksi itselleni uusi tuttavuus, jonka löysin  maku.fi-sivuilta. Jääkaapista löytyi rahkaa ja mietin, minkälaiseen rahkapiirakkaan sen käyttäisi. Ihan tavallinen rahkapiirakka kävi mielessä, onhan sekin hyvää. Ja tämä onkin hieman sen kaltainen, mutta samalla myös uudempi tuulahdus rahkapiirakasta.

Sitruuna-rahkapiirakka

150g voita 
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1dl piimää/kermaa/maitoa
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa

250g rahkaa
1/2-1 sitruunan mehu + kuori
1 kanamuna
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Sulata rasva ja anna jäähtyä hieman. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri keskenään ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Ota muruseoksesta 2,5dl sivuun ja sekoita loput aineet kulhoon jääneeseen muruseokseen. Kaada taikina voideltuun piirakka vuokaan. Pese sitruuna ensin huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta sen kuori kulhoon, purista sitruuna mehu sekaan. Määrä riippuu sitruunan mehukkudesta ja halutusta lopputuloksesta maun suhteen. Lisää loput aineet, sekoita tasaiseksi ja kaada täyte piirakkavuokaan taikinan päälle. Ripottele lopuksi päälle vielä sivuun otettu muruseos ja paista 200 asteessa noin 25-30 min. Huomaa, että piirakka ei ota niin paljoa väriä, kuin esim. omenapiirakka! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti