tiistai 24. syyskuuta 2013

Lounasmunakasta

Tällä kertaa tein tätä munakasta lounaaksi, mutta on sitä tehty myös iltapalaksi, yöpalaksi ja aamiaiseksikin.. ;) Tämäkin on helppo ohje ja sitä voi muokata lukuisin tavoin.

Kinkku-juustomunakas (kahdelle)

4 munaa
1,5 dl maitoa
reilu 1 dl juustoraastetta
reilu 1 dl suikaloitua savukinkkua
suolaa
pippurisekoitusta

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, lisää maito ja mausteet. Kaada seos lämpimälle öljytylle pannulle. 

Huom! Pannun ei tarvitse olla KUUMA. Kypsennä munakasta hiljalleen, älä säädä levyä maksimille. Meidän liedessä maksimi on 12 ja kypsennän munakkaan 7-8:lla. 

Anna munakkaan kypsyä hetki, ripottele kinkku ja juusto päälle. Jatka kypsennystä, kunnes pinta on hyytynyt kunnolla. Munakasta ei siis tarvitse kääntää välillä. :) Itse olen loppuvaiheessa kokeillut varovasti irrotella reunoilta nähdäkseni, alkaako munakas olla kypsä.

Tähän voi kinkun ja juuston tilalle laittaa ihan mitä tahansa. Olen kokeillut mm. tomaattia, fetaa, aurinkokuivattua tomaattia, paprikaa, chiliä, paistettua jauhelihaa... Pieni raikas salaatti maistuu tämän kaverina loistavasti. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti