sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Omppupiiras

Ihana työkaverini lahjoitti minulle omenia jo reilu pari viikkoa sitten ja nyt sain tehtyä viimeisistä piirakan. Tämä piirakka on sovellus aiemmin tekemästäni raparperi-rahkapiirakasta, joka oli ehkä paras koskaan tekemäni makea piirakka. :) Varmasti tulen senkin tänne lisäilemään.

Omenapiirakka

Pohja:
175g voita
2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Pehmennä voita hieman mikrossa ja sekoita muut aineet voin sekaan. Ota 2 dl muruseoksesta talteen. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan: 

1 kananmuna
2 dl turkkilaista jogurttia/kermaviiliä/piimää

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (itse käytin saman kokoista suorakaiteen muotoista vuokaa, jonka vuorasin leivinpaperilla) Lisää taikinan päälle:

4-5 kotimaista omenaa pilkottuna (olivat melko pieniä)
sokeria
kanelia
sivuun otettu muruseos

Paista 225 asteessa noin 30 min. Kaveriksi tälle sopivat vaniljajäätelö tai -kastike. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti