Jauhelihapata makaronilla (6-8 annosta)
400 g jauhelihaa
1 pss suikalejuureksia (pakaste)
1 pss maissia (pakaste)
1 prk tomaattimurskaa yrteillä (370g)
0,5 dl ketsuppia
1 sipuli
1/3 pkt Koskenlaskijaa
250 g makaronia
1 lihaliemikuutio
1,5 litraa vettä
2-3 valkosipulin kynttä
Pippurisekoitusta
Chilijauhetta
Pilko sipuli ja kuullota se kattilassa, lisää jauheliha. Paista jauheliha ja mausta se. Lisää juurekset, maissi, tomaattimurska, lihaliemikuutio ja vesi. Kun seos kiehuu, lisää makaronit ja anna kiehua. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli, ketsuppi ja Koskenlaskija. Anna kiehua kunnes makaronit ovat kypsiä.
Olipas hyvää ja aivan täydellistä tällaiseen päivään, kun ulkona sataa lunta ja talvi alkaa tehdä tuloaan. :) Makaronit tosiaan keräävät osan liemestä itseensä, joten veden lisäämiseen voi olla tarvetta, jos haluat pataan enemmän lientä.
Hmm, varmaan aika hyvää! :)
VastaaPoista