sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Suklaakakkua isälle 09112013

Yllätimme siskoni kanssa isän kolmen ruokalajin illallisella jo eilen. Jälkiruoaksi halusimme tehdä korkean ja kuohkean suklaakakun, koska isä ei ole vielä koskaan kieltäytynyt kunnon kakusta. ;) Onnistuimmekin aivan hyvin, sillä kakku oli todella suklainen ja väleissä oli hyvin täytettä, kuten kuvasta näkyy.

Suklaatäytekakku

Pohjan ohje on Kinuskikissan sivuilta, löydätte sen nimellä suklaakakkupohja. Pohjasta tulee tiivis ja suklainen ja se on juuri hyvä 24cm:n vuokaan. 

Itse olisin halunnut pohjaan hieman enemmän pehmeyttä ja kuohkeutta, mutten ole kyllä varma, kulkeeko suklaapohja ja kuohkeus käsikädessä.. Ehkäpä otan siitä seuraavan mission itselleni! ;)

Kakun väliin laitoimme mansikkaista rahkavaahtoa:

4 dl kermaa
500 g rahkaa
sokeria
vaniljasokeria
1-1,5 dl mansikkahilloa
4 liivatelehteä

Lisää kermaan sokerit ja vatkaa se vaahdoksi. Laita liivatteet 10 minuutiksi kylmään veteen. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka ja mansikkahillo. Kuumenna 2-3 rkl vettä mikrossa kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkavaahtoon samalla sekoittaen. 

Vaahdon kavereiksi laitoimme väliin vielä hieman mansikkahilloa ja sulatettua tummaa suklaata. 

Kuten kerroin, niin kakusta tuli todella suklainen. Käytimme Rainbown tummaa leivonta suklaata ja tykkäsin kyllä, oli todella hyvä suklaa leivontaan! Suosittelen lämpimästi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti