perjantai 15. marraskuuta 2013

Kinuskinen suklaapiirakka

Tämän löysin arkistojen kätköistä. Miehen kanssa oli suunniteltu mokkapalojen tekemistä jo muutama päivä ja ohjeitakin on googleteltu. Lopulta eräänä syyspäivänä noin pari viikkoa sitten sovellettua oman versioni. 

Mokkapaloiksi tätä ei voi nimittää, koska kuorrutteessa ei ole kahvia, niin olkoon sitten suklaapiirakka. Kinuskin lisääminen oli taas vain yksi oivallus ja kokeilu. :)

Kinuskinen suklaapiirakka
(pieni uunipellillinen)

Kaakaoliemi:
2,5 dl vettä
175 g voita
100 g Fazerin sinistä

Laita kaikki ainekset kattilaan, sulata tasaiseksi seokseksi ja anna kiehahta.

Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
1,5 dl piimää/kermaviiliä/maustamatonta jogurttia

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää hieman jäähtynyt kaakaoliemi, jogurtti ja kananmunat. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pelille ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Kuorrute: 
100g Fazerin sinistä
n. 50 g voita
2-3 rkl maitoa
4-5 rkl tomusokeria
1 prk valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa

Anna pohjan jäähtyä hieman ja levitä puolet kinuskista (=keitetty kondensoitu maito) pohjalle. Laita suklaa, maito ja voi kattilaan ja sulata tasaiseksi seokseksi. Lisää tomusokeri siivilän avulla. Lisää lopuksi myös loput kinuskista. Sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrute pohjan ja kinuskin päälle. Lopuksi voit koristella piirakan nompparelleilla, suklaarouheella tai karkkimurskalla. 

Kuorrutteesta ei tällä ohjeella tule sellaista kovettuvaa, mutta siihen tarvitaan vain enemmän tomusokeria. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti