sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ohjeita pyöreän korin virkkaamiseen

Korien virkkaaminen on edennyt tasolle, jolla ollessani voin kuvitella antavani vinkkejä muillekin. Joten ajattelin laittaa tänne blogiinkin ohjeen, jos joku vaikka innostuisi. :) 

Netti on pullollaan ohjeita ja vinkkejä, osa helppoja ja osa erittäin vaikeaselkoisia. Myös sen olen huomannut, että tapoja on monia ja kokeilemalla ja soveltamalla löytää sen itselle mieluisimman. Pyrin pitämään oman ohjeeni selkeänä ja yksinkertaisena. :)

Pyöreä virkattu kori

Tarvitset kudetta ja virkkuukoukun. Itse olen ihastunut trikookuteeseen ja koukkuna sen kanssa olen käyttänyt kokoa 7.

1 kerros: aloita tekemällä 5 ketjusilmukkaa (kjs) ja sulje ne ympyräksi yhdellä piilosilmukalla (ps). 
2 kerros: virkkaa ympyrään 6 kiinteää silmukkaa (ks). Yhdistä viimeinen ensimmäiseen piilosilmukalla (ps). 
3 kerros: kiinteisiin silmukoihin tehdään kiinteitä silmukoita, joka toiseen kaksi. Aloita kerros kahdella ketjusilmukalla, tee seuraavaan kiinteeseen silmukkaan yksi kiinteä silmukka, seuraavaan kaksi jne. 

Jatka näin, kunnes olet tyytyväinen pohjan kokoon.


Reuna:
1. kerros: tee kaksi ketjusilmukkaa aina kerroksen alussa. Sitten tee yksi kiinteä silmukka yhtä pohjan kiinteää silmukkaa kohden, mutta tee ne kiinteän silmukan ulkoreunaan. Yhdistä viimeinen kiinteä silmukka ketjusilmukoiden kaareen piilosilmukalla.
2. kerros: jatka samalla tavalla, kuin ensimmäinen kerros. 

Jatka näin, kunnes reuna on mielestäsi sopivan korkea. Joskus, kuteesta riippuen, kerrosten "yhtymäkohta" nousee muuta reunaa korkeammalle. Tällöin olen jättänyt edellisen kerroksen viimeisen kiinteän silmukan väliin ja tehnyt piilosilmukan kerroksen päätteeksi. Tämä tasoittaa reunaa sopivasti. :) 

Lopuksi voit päätellä työn pujottelemalla kuteen piiloon esimerkiksi korin seinämään. 

Itse pidän kuviosta, joka muodostuu ulkoreunalle, mutta toisilla on kuulemma tapana kääntää kori sen valmistuttua ympäri. Joissakin ohjeissa myös käännetään työ silloin, kun reunan virkkaaminen aloitetaan. Itse kuitenkin koen helpoimmaksi virkata reunan ns. sisältä päin. Mielestäni lopputulos on myös siistimpi näin.

Nyt reippaasti vain kudeostoksille ja virkkaamaan! ;) Itse taidan googletella virkattujen mattojen ohjeita seuraavaksi.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti