lauantai 14. joulukuuta 2013

Luumurahka

Jouluinen, todella helppo jälkiruoka. Tätä on meidän perheessä tehty jo kauan kauan sitten ensimmäisen kerran. Muistan äitini tehneen tätä joulun aikoihin, kun olin pieni. Koko perhen kanssa on taidettu nauttia tätä joulupöydässäkin jälkiruokana. :) Nyt en ole ainakaan pariin vuoteen tätä edes tehnyt, kunnes se tänään tuli jostain mieleeni. Niin hyvää, jouluista, edullista ja helppoa!

Luumurahka (6-8 annosta)

4 dl vispi-/kuohukermaa
2 prk (500g) maustamatonta maitorahkaa
3-4 rkl sokeria
vaniljasokeria
1-2 prk luumusosetta (esim. Piltin tai Bonan)
(Kuivattuja luumuja)

Lisää sokerit kerman joukkoon ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja luumusose. Luumusoseen määrä on aikalailla makuasia. Toiset tykkäävät, että sitä on reilusti ja toiset haluavat maistaa myös kerman ja rahkan, eivätkä pelkkää luumusosetta. Luumusoseen maku kun on melko vahva ja se helposti peittää alleen kerman ja rahkan. Itse tykkään laittaa luumusosetta vajaat puolitoista purkkia, silloin maut ovat mielestäni sopivassa harmoniassa keskenään. :) Ja tottakai sekaan tai koristeeksi voi laittaa halutessaan pieneksi paloiteltuja kuivattuja luumuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti