perjantai 30. toukokuuta 2014

Köyhät ritarit

Köyhät ritarit on vanha ja suosittu herkku. Uskoakseni myös kovin muuntautumiskykyinen, sillä kovasti haaveilin kesän aikana testaavani näistä myös suolaista versiota. Ritarien ja hillon kaveriksi voi vaahdottaa kermaa tai Flora Vanillaa, kuten kuvassa tai kesällä tarjoaisin nämä vaniljajäätelön ja tuoreiden mansikoiden kera.

Tähän voi käyttää ne pöydälle kuivumaan jääneet pullansiivut tai vaikka Ranskanleipää. Itse olen käyttänyt Ranskanleipää, siihen saa "pullaisan" maun maustamalla munamaitoa kanelilla ja kardemummalla. Se on sitä paitsi halvempi idea, itsestäni tuntuu hieman oudolle ostaa kaupasta pullaa tällaista varten. Itse etsin aina kaupasta sitä -30% leipää, sillä se on jo sopivasti hieman kuivahtanut. ;)


Köyhät ritarit (4-6 hengelle)

1 Ranskanleipä
3-4 dl maitoa
1 kananmuna
3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa

voita/margariinia paistamiseen

Viipaloi Ranskanleipä ja levitä viipaleet esim. leikkuulaudalle, ne saavat kuivahtaa siinä hetken.
Sekoita muut ainekset kulhossa keskenään. Muista valita kulho sen mukaan, että pystyt käyttämään leipäviipaleet seoksen pinnalla kellumassa.

Kuumenna pannu, laita voi pannulle ja käytä viipale seoksen pinnalla kellumassa molemmin puolin, 2-3 sekunttia/puoli. Pannun koosta riippuen voit paistaa 2-3 viipaletta kerrallaan. Pienennä levyn tehoa hieman, jotta saat paremman lopputuloksen. Tarjoa ritarit lämpiminä ja rapeina eli suoraan pannulta lautaselle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti