lauantai 24. toukokuuta 2014

Savulohitahna

Suunittelimme siskoni kanssa äitienpäiväksi äidillemme kunnon brunssin ja pääsimmekin ihanasti yllättämään hänet sillä. :) Yksi brunssia varten loihdituista herkuista oli savulohitahna, joka on äärettömän monikäyttöinen. Tämän voi laittaa täytteeksi voileipäkakun väliin, tarjoilla ruisnappien kanssa tai saaristolaisleivillä, kolmioleipien tai croisanttien täytteenä. 

Savulohitahna

250g savustettua lohta
1/2 punasipuli 
1/2 prk creme fraichea
1/3-1/2 prk Creme Bonjour tilli&sitruuna 
Ripaus pippurisekoitusta

Nyhdä kala pieneksi, tarkista samalla, ettei seassa ole ruotoja. Pilko sipuli pieneksi hakkeeksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa 2-3 tuntia. Tästä määrästä riittää ainakin 20-30 ruisnapille tai pieneen voileipäkakkuun 2 väliin täytteeksi. Riippuu vähän siitä, kuinka paljon täytettä on tottunut laittamaan. :) Tahna maustuu kyllä hyvin voileipäkakun välissäkin, jolloin sen voi tehdä kakkua tehdessäkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti