sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Nopea mansikkarahkapiiras

Kolmannen vapaapäivän koittaessa intoilua kokkailuun alkaa pursuta niin paljon, että on aika päästää luovuus valloilleen. Päivän teemat olivat, että jotain makeaa olisi kiva nauttia jälkiruoaksi ja ainesten tulisi löytyä kaapista. Pakkasesta löysinkin vielä rasiallisen viime kesän mansikoita, joista olikin jo aika loihtia jotakin ihanaa. :) Tämän reseptin ehdoton etu on se, että voi unohtaa vatkaamisen ja säätämisen ja vain sekoittaa ainekset ja laittaa piirakan uuniin. Uskomattoman helppoa!

Mansikkarahkapiiras

Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl nestettä (itse laitoin mansikoiden "lientä")
1,5 dl sulatettua rasvaa (Flora Culinesse!)
3 dl venhäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Sekoita ensin munat ja sokeri puuhaarukalla keskenään ja lisää muut aineet. Sekoita taikina tasaiseksi, vatkausta ei siis tarvita! :)

Täyte:
4-5 dl mansikoita viipaloituna
1 prk (250g) rahkaa
1 (2) kananmunaa

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Itse laitoin täytteeseen kaksi kananmunaa, koska mansikoiden seassa oli vielä melko hyvin nestettä, vaikka osan laitoinkin pohjan kaveriksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-45 min.

Tämä piirakka oli meillä huippusuosittu ja varmasti tulee kokeiltua toistekin! :) Jotain niiin herkullista ja ehkäpä jopa luvattoman helppoa! Aikaahan tähän ei kulu paistamisen lisäksi kuin taikinan ja täytteen sekoittamisen verran, suorastaan huikeeta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti