maanantai 8. syyskuuta 2014

Lihapullat pippurikermakastikkeessa

Haaveilen monesti sellaisista oikein kunnon lihapullista ja aina välillä yritänkin niitä tehdä. Toistaiseksi antaisin arvosanan hyvä, loistavaksi se nousee, kun sen taikinan oppisi vielä maustamaan täydellisesti.. :)

Nämä lihapullat eivät kuitenkaan jääneet enää kauaksi ja tämä kypsennystekniikka oli mielestäni todella hyvä idea. Loistava kastike syntyi siinä sivussa, kun pullat kypsyivät. 

Lihapullat pippurikermakastikkeessa

400g jauhelihaa
1 sipuli
1 prk smetanaa
1/2 dl korppujauhoja
1 kananmuna
Suolaa
Pippurisekoitusta
Chilijauhetta
Ketsuppia
Sinappia

2,5 dl Crea mustapekka-ruokakermaa
2 dl tavallista ruokakermaa

Pilko sipuli pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa kunnolla, jotta saat hyvän sitkon siihen. Näin pullat pysyvät mukavasti kasassa ja niitä on kivempi paistellakin. Ketsuppia ja sinappia laitoin molempia noin ruokalusikallisen. Itse annoin taikinan levähtää hetken kylmässä, ennen pulliksi pyörittelyä ja paistamista, mutta se tuskin on välttämätöntä. 

Laita pannu kuumenemaan, pyörittele taikina pulliksi ja laita ne pannulle paistumaan. Paista pullista ns. pinnat kiinni, eli kääntele pullia niin, että ne saavat väriä joka puolelle. Lisää sitten kerma pannulle ja sekoittele hieman, voit lisätä myös vielä hieman pippurisekoitusta halutessasi. Anna pullien hautua kypsiksi kastikkeessa noin 10 minuuttia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti