perjantai 26. syyskuuta 2014

Yksi pakollisista syysresepteistä - kaalilaatikko

Kaalilaatikko vain kuuluu syksyyn, ihan niin kuin omenapiirakkakin. Aiemmin olenkin tehnyt lähinnä kaalipataa, mutta tällä kertaa annoin laatikon muhia uunissa parisen tuntia. Laatikosta riittikin oikein sujuvasti myös pakkaseen, sillä mies on vielä toistaiseksi hieman ennakkoluuloinen lämpimiä kaaliruokia kohtaan. Kaalista valmistetut salaatit esimerkiksi uppoavat kuitenkin vallan hyvin. Ja melkoisestihan tuon ennakkoluuloja on jo saatu kumottua tässä matkan varrella. ;)

Kaalilaatikko (6-8 annosta)

1 kg kaalia
0,5 l vettä
2 dl ruokakermaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1,5 dl puuroriisiä
6-8 porkkanaa
1 lihaliemikuutio
Pippuria
Chilijauhetta
Meiramia
Siirappia
Voita

Laita vesi kuumenemaan ja lisää riisi ja lihaliemikuutio kiehuvaan veteen. Pilko sipuli, kuullota se pannulla ja lisää jauheliha. Mausta jauheliha, mausteita saa laittaa reilusti, jotta valmis laatikko olisi mahdollisimman maukasta. Kuori ja pilko porkkanat ja suikaloi kaali, lisää porkkanat riisin sekaan kattilaan ja keitä vielä noin 5 min. Siirrä jauheliha sivuun ja paista kaalit kevyesti pannulla ennen vuokaan laittoa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada ne voideltuun uunivuokaan. Kaada ruokakerma tasaisesti laatikon päälle ja ripottele pieniä voinokareita sinne tänne 6-8 kpl. Kaada vielä siirappia ohuena norona laatikon päälle 3-4 rkl. Paista laatikkoa ensin 30-45 min. 175 asteessa, sekoita ja laske sen jälkeen lämpötila 150 asteeseen. Anna laatikon muhia uunissa vielä ainakin 45 min.

Nauti puolukkahillon tai tuoreiden puolukoiden kera. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti