perjantai 19. syyskuuta 2014

Pienet lapaset vauvalle

Tein pienelle myssyn ja lankaa jäi jonkin verran yli, joten innostuin tekemään samasta langasta vielä lapasetkin. Lanka on merinovillaa, joten nämä ovat paitsi ihanan pehmeät, myös lämpimät. :)

Haaveissa on tehdä vielä toiset, ihan hieman isommat lapaset. Pikkuiset kasvavat kuitenkin niin huimaa vauhtia, että nämä jäävät nopeasti pieneksi. Ne ovat todennäköisesti myös eri väriset, jotta tuore isukkikin tietää, mikä on minkäkin pari.. ;)


Pienet lapaset

Luo 32 silmukkaa, neulo kerros oikeaa ja jaa silmukat samalla neljälle puikolle. Neulo 1o 1n joustinneuletta n. 5 cm. Ala neulomaan ainaoikeaa ja lisää heti ensimmäisen kerroksen aikana tasaisin välein yhteensä neljä silmukkaa langankierron avulla. Neulo aina oikein yhteensä 17 kerrosta ja aloita kavennukset. Neulo *2o yhteen, 1o, 2o yhteen* toista tätä koko kerros, neulo sitten kerros ainaoikein ilman kavennuksia. Toista kavennuksia joka toisella kerroksella kunnes työssä on 4-6 silmukkaa ja päättele langat.

Huom. lanka ei ole kovin paksua, joten esim. Novitan Seitsemällä veljellä neulottaessa tämä tulee ottaa huomioon silmukoiden määrässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti