tiistai 16. syyskuuta 2014

Mokkapalat

Jotainhan se on leivottava ja kokkailtava lähes joka päivä, kun kerran aikaakin on. :) Äitiysloman aika on siis koittanut ja nyt olenkin viettänyt jo kokonaiset neljä viikkoa erossa työpaikasta. Vieläkin aika kuluu kotona yllättävän hyvin, välillä vain kotona puuhaillessa ja välillä sitten taas kavereita nähden ja asioita hoitaen.

Mokkapaloja vietiin tuliaisiksi miehen siskolle, jolta saimme hieman vauvanvaatteita ja muuta tarpeellista. Kovin usein näitä ei jostain syystä tule leivottua, vaikka eihän nämä ole edes kovinkaan suuritöisiä!

Mokkapalat (pieni uunipellillinen)

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

50 g voita tai margariinia
0,5-1 dl kaakaojauhetta
n. 3-4 dl tomusokeria
0,75 dl kylmää kahvia

Nonpparelleja koristeluun

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman. Vaahdota munat ja sokeri keskenään, sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen rasvaa, maitoa ja jauhoseosta. Sekoittele varovasti käännelle sekaisin, älä vatkaa enää. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan/-pellin päälle. Paista 200 asteessa 15-20 min.

Tee kuorrute, kun olet ottanut pohjan uunista. Sulata rasva kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää muut aineet. Jos kuorrute on mielestäsi liian löysää, lisää tomusokeria ja jos liian tönkköä, lisää jompaa kumpaa nestettä. Levitä kuorrute pohjalle ja anna piirakan jäähtyä rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti