perjantai 10. tammikuuta 2014

Jalapenokermaperunat

Tämä idea on kypsynyt mielessäni jo pitkään. Söin joskus viime vuonna ravintolassa jalapenokermaperunoita ja perunat olivat niin hyviä, päätin kokeilla sitä myös kotona. Olin jo aiemmin murtanut maailman parhaiden kermaperunoiden perusteiden salaisen koodin ja nyt on aika jalostaa reseptiä muullakin tavoin, kuin pelkällä valkosipulilla.

Tuo salainen koodi on se, että perunat kuullotetaan öljyssä tai voissa, maustetaan ja kiehautetaan kermassa ennen uuniin laittoa. Tällöin tärkkelys irtoaa perunasta mukavasti ja lopputuloksena perunat eivät ole vetisiä, vaan mukavan kermaisia. Täydellisiä siis.

Jalapenokermaperunat

1 kg perunoita
4 dl kermaa
nokare voita
1-2 rkl jalapeno viipaleita
suolaa
pippuria

Kuori perunat ja viipaloi ne. Paloittele jalapenoviipaleet aivan pieniksi kuutioiksi. Kuullota perunat voissa kattilassa tai wokkipannulla. Lisää kerma, mausteet ja jalapeno ja anna seoksen kiehua muutama minuutti. Kaada tämän jälkeen seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 1 tunti. Kun perunat ovat kypsiä (kokeile esim. haarukalla), voit ottaa vuoan uunista.

Jalapenojen määrä riippuu halutusta tulisuusasteesta. Jos haluaa vain pientä potkua, suosittelen yhtä ruokalusikallista viipaleita.  

2 kommenttia:

  1. Pitihän nämä testata ja aivan ihania jalapenokermapottuja oli = P Varsinkin mies tykkäsi. -Stella-

    VastaaPoista
  2. kiva kuulla, että tykkäsitte! :)

    VastaaPoista