lauantai 11. tammikuuta 2014

Jauhelihapihvit porkkanalla

Yksi hyvän kokin ominaisuuksista on se, että tunnistaa heikkoutensa ja pyrkii vahvistamaan niitä, eikö vain..? ;) Mies aina kommentoi minun mureketta, lihapullia tai jauhelihapihvejä seuraavin tavoin: "Ihan hyvää, mutta äitin tekemät.." Yleensä tuon toiseksi viimeisimmän sanan jäleen lakkaan kuuntelemasta. :D 

Tällä kertaa olin päättänyt onnistua tällä saralla, googlettelin ohjeita, miten muut siinä onnistuvat. Kuten arvata saattaa, löysin todella paljon reseptejä. Osa tekee samalla tavalla kuin minä aiemmin, ilmeisesti ne heidän miehilleen kelpaavat.. ;) Mutta löysin myös paljon muita vinkkejä ja niiden kautta lähdin soveltamaan omaani.

Tajusin, että jos oikeasti haluaa kiinteitä pihvejä, eikä "lössöjä" lerppuja, kannattaa jättää neste pois taikinasta. Porkkanaa päätin lisätä raasteena taikinaan, koska olen itse allerginen raa'alle porkkanalle ja näin ollen sitä on yritettävä syödä jossain muussa muodossa edes joskus. Nämä olivat siis lähtökohdat, turhat nesteet pois taikinasta ja porkkanaa tuomaan pirteyttä ja vaihtelua.

Jauhelihapihvit porkkanalla

400 g sika-nauta jauhelihaa
1 pss sipulikeittoaineksia
1 kananmuna
suolaa
pippurisekoitusta
chilijauhetta
1 porkkana raastettuna

Sekoita kaikki ainekset perusteellisesti sekaisin kulhossa puuhaarukalla. Itse sekoittelin vielä hieman enemmänkin, siinä toivossa, että saisin taikinaan hieman sitkoa. Laita taikina jääkaappiin maustuman noin 30-60 minuutiksi. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne annulla öljyssä. Pihvien paistamiseen menee noin 15-20 minuuttia niiden koosta riippuen. Käännä pihvit suunnilleen paiston puolivälissä.

Kuvassa pihvit ovat juuri pannulla paistumassa. Olin kyllä tyytyväinen pihvien rakeenteeseen tällä kertaa, juuri sopivan kiinteitä! Mieskin tykkäsi, eikä tällä kertaa pureuduttu hänen äitinsä tekemiin pihveihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti