Pursotettavat pikkuleivät
200 g huoneenlämpöistä voita
4,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja vehnäjauho kunnolla ja sekoita sokerit ja muna keskenään tasaiseksi massaksi. Sekoita yhdistetyt sokerit ja muna huolellisesti vaahdon joukkoon.
Anna taikinan jäähtyä noin tunti jääkaapissa, jotta pikkuleivät eivät leviäisi uunissa mahdottomasti. Laita taikina pursotinpussiin ja muotoile pikkuleivät haluamallasi tavalla. Paista pikkuleipiä 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Hieman vähemmänkin väriä pikkuleivissä taitaa riittää, kuin allaolevissa, mutta ihanan mureita ja maukkaita, voin lämpimästi suositella! :)
Hieman vähemmänkin väriä pikkuleivissä taitaa riittää, kuin allaolevissa, mutta ihanan mureita ja maukkaita, voin lämpimästi suositella! :)
Hei älä käytä keltuaista, se kovettaa taikinaa ja tekee pursotuksesta vaikeaa.
VastaaPoistaOlipas mielenkiitoinen huomio. :) Nyt näiden valmistuksesta on sen verran aikaa, etten muista oliko taikina liian kovaa..mutta pidetään mielessä!
VastaaPoista