sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Pursotettavat pikkuleivät

Tää on jotain mieletöntä! En tiennyt, että pikkuleipien teko voisi olla näin helppoa! :) Ohjeen löysin täältä

Pursotettavat pikkuleivät

200 g huoneenlämpöistä voita
4,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl sokeria 
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja vehnäjauho kunnolla ja sekoita sokerit ja muna keskenään tasaiseksi massaksi. Sekoita yhdistetyt sokerit ja muna huolellisesti vaahdon joukkoon. 

Anna taikinan jäähtyä noin tunti jääkaapissa, jotta pikkuleivät eivät leviäisi uunissa mahdottomasti. Laita taikina pursotinpussiin ja muotoile pikkuleivät haluamallasi tavalla. Paista pikkuleipiä 200 asteessa n. 10 minuuttia. 

Hieman vähemmänkin väriä pikkuleivissä taitaa riittää, kuin allaolevissa, mutta ihanan mureita ja maukkaita, voin lämpimästi suositella! :)


2 kommenttia:

  1. Hei älä käytä keltuaista, se kovettaa taikinaa ja tekee pursotuksesta vaikeaa.

    VastaaPoista
  2. Olipas mielenkiitoinen huomio. :) Nyt näiden valmistuksesta on sen verran aikaa, etten muista oliko taikina liian kovaa..mutta pidetään mielessä!

    VastaaPoista