sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pasta Carbonara

Ihana talvipäivien herkku, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Resepti on hieman erilainen, kuin alkuperäinen italialainen, mutta se annettaneen suomalaiselle kotikokkaajalle anteeksi. :)

Pasta carbonara

100-200 g täysjyväpastaa (syöjien mukaan 2-3 annosta)
1 pkt (140g) pekonia
Pippurisekoitusta
Suolaa
4 keltuaista
2 dl kermaa

Laita vesi kiehumaan pastaa varten ja leikkaa pekoni pieneksi sillä välin. Lisää pasta ja hieman suolaa kiehuvaan veteen. Paista pekonit rapsakoiksi pannulla. Erottele keltuaiset pieneen kulhoon, lisää joukkoon kerma ja mausteet. 

Kun pasta on sopivan kypsää, kaada vesi pois, sekoita pekonit joukkoon ja lisää muna-kerma -seos. Anna levyn olla päällä pienellä teholla ja sekoittele pastaa muutama minuutti, että kastike sakenee hieman. Tällöin se ei valu enää kattilan pohjalle. Varo kuitenkin liian korkeaa lämpötilaa, etteivät keltuaiset kypsy kokkelimaisiksi.  

Ripottele valmiin pastan päälle vielä hieman raastettua parmesanjuustoa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti