Pasta carbonara
100-200 g täysjyväpastaa (syöjien mukaan 2-3 annosta)
1 pkt (140g) pekonia
Pippurisekoitusta
Suolaa
4 keltuaista
2 dl kermaa
Laita vesi kiehumaan pastaa varten ja leikkaa pekoni pieneksi sillä välin. Lisää pasta ja hieman suolaa kiehuvaan veteen. Paista pekonit rapsakoiksi pannulla. Erottele keltuaiset pieneen kulhoon, lisää joukkoon kerma ja mausteet.
Kun pasta on sopivan kypsää, kaada vesi pois, sekoita pekonit joukkoon ja lisää muna-kerma -seos. Anna levyn olla päällä pienellä teholla ja sekoittele pastaa muutama minuutti, että kastike sakenee hieman. Tällöin se ei valu enää kattilan pohjalle. Varo kuitenkin liian korkeaa lämpötilaa, etteivät keltuaiset kypsy kokkelimaisiksi.
Ripottele valmiin pastan päälle vielä hieman raastettua parmesanjuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti