lauantai 18. tammikuuta 2014

Mukiinmenevät suklaabrowniet

Sivuilla, josta idean bongasin, kuva oli jotain ihan muuta ja kuorrutetta oli noin kolme(!?) kertaa paksumpi kerros. Mutta maussa ei todellakaan ole mitään vikaa, eikä varsinaisesti ulkonäössäkään, odotukset vain olivat hieman korkeammalla.

Pohjana käytin aiemmin tekemäni appelsiinisuklaakakkun sovellusta. Ja kuorrutteeksi tein hieman fudge-tyyppisen suklaakuorrutteen.

Pohja:
200 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl ruokosokeria (tai fariinisokeria)
0,5 dl  tummaa siirappia
ripaus suolaa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3 kanamunaa
1,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kunnolla vaahdoksi. Lisää kaakao, suola ja siirappi ja sekoita. Lisää munat yksitellen ja huolellisesti vatkaten. Kääntele lopuksi vehnäjauhot varovasti taikinan sekaan. Itse käytin n. 20x30 cm:n uunivuokaa, mutta voihan tämän toki paistaa esim. 26 cm:n irtopohjavuoassakin. Uuniin lämpöä 200 astetta ja noin 20-25 minuuttia annoin paistua, jolloin jäi hieman mutakakku-tyyppiseksi keskeltä. Kuorrutuksen voi valmistaa samalla, kun pohja paistuu.

Suklaakuorrute:

1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl tummaa siirappia
200 g suklaata (Tällä kertaa Fazerin tumma appelsiinisuklaa)

Kiehauta kerma, maito ja siirappi kattilassa. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä muutama minuutti. Lisää sitten suklaa paloina ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä vielä hieman ja kaada sitten valmiin pohjan päälle.

Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään. Malttamattomat voivat tehdä kuten minä ja viedä vuoan parvekkeelle kunnon pakkaseen jäähtymään.. ;) Hieman jäin myös haaveilemman pinnan koristelusta esim. Marianne crushilla tai valkosuklaalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti