sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Jouluinen panna cotta

Tämän jouluisen panna cotan kehitin, kun halusin jotain helppoa makeaa illanistujaisiin. Oikein ihana ja pieniksi cocktail -tyyppisiksi annnoksiksi tehtynä  jokainen voi syödä niin paljon, kun hyvältä tuntuu.. ;)

Jouluinen panna cotta (n. 12 pienempää ja 6 isompaa annosta)

5 dl Flora Kuohukermaa
1 dl maitoa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3-4 tl piparkakkumaustetta
3 liivatelehteä

Glögikiille: 
3 dl glögiä
2 liivatelehteä

Pinnalle:
Piparkakkuja tai Bastogne-keksejä murustettuina. 

Laita liivatelehdet noin 10 minuutiksi kylmään veteen. Kiehauta sillä välin kerma, maito ja mausteet kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne vispilällä kermaseoksen joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hieman, kaada se haluamasi kokoisina annoksina astioihin ja laita jääkaappiin hyytymään noin 2-3 tunniksi. 

Parin - kolmen tunnin kuluttua voit valmistaa päälle glögikiilteen. Anna liivatteiden liota jälleen kylmässä vedessä ja kiehauta glögi. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja sekoita ne hyvin glögin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada se sitten hyytyneen kermaseoksen päälle astioihin. Suosittelen kaatamaan glögin ns. lusikan kautta, sillä muuten kermaseos saattaa sekoittua hieman glögikerrokseen. Tämä on kuitenkin vain ja ainoastaan ulkonäköseikka. Eli laske lusikka astiaan niin, että se juuri ja juuri koskettaa kuperalla puolellaan kermasoksen pintaa ja kaada glögi lusikkaan, josta se levittyy sitten koko kermaseoksen pinnalle. 

1 kommentti: