maanantai 16. joulukuuta 2013

Maanantain pullapiristys

Jos aamulla ei tarvitse lähteä heti herätyskellon soitua töihin, minulla on tapana jäädä peiton alle haaveilemaan joksikin aikaa. Tänään haaveilin leipomisesta ja hetken kuluttua nousinkin ylös pullataikinaa vääntämään. :) Tein vain pienen taikinan tällä kertaa, koska eihän ne pullat niiiin hyviä ole enää viikon päästä.. ;)

Pullataikina

2,5 dl Valio Plus maitoa
1 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
1-2 rkl kardemummaa
75 g pehmeää voita
10-12 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi, lisää sokeri, suola, hiiva, kardemumma ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja lisää puolet jauhoista. Lisää rasva ja sekoita se hyvin taikinaan. Tässä vaiheessa on useimmiten aika upottaa sormet taikinaan. :) Lisää vielä jauhoja, kunnes taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. 

Laita kulhon päälle leivinliina ja jätä taikina kohoamaan vedottomaan, lämpimään paikkaan. Itse laitan kulhon aina mikroon, ei ainakaan veto pääse sinne asti. ;) Anna taikinan kohota noin 40-60 min.

Kun taikina on kohonnut, vaivaa siitä hetki leivinlaudalla, jotta saat ylimääräisen ilman taikinasta pois. Käytä apuna jauhoja, ettei taikina jää lautaan kiinni. Tämän jälkeen voit leipoa taikinasta haluamiasi pullia tai vaikka kaksi keskikokoista pitkoa.

Paista pullia 225 asteessa noin 10 min, kunnes pullat ovat saaneet sopivasti väriä pintaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti