perjantai 27. joulukuuta 2013

Karjalanpaisti

Eilen meillä kokkailtiin karjalanpaistia, itseasiassa ihan ensimmäistä kertaa! Karjalanpaistin alkeet ja idea olivat kyllä hallussa, joten ihan nollasta ei lähdetty liikkeelle. Tämä on kyllä hyvä ja helppo ruoka, aikaakin tässä tarvitaan uunissa hautumiseen. Itse tekovaiheesta selviää hyvinkin nopeasti. Yhtenä positiivisena puolena vielä se, että tämä käy hieman juhlavampanakin ruokana, tämä voi tarjoilla vaikka viikonloppuvieraille. :)

Karjalanpaisti

600 g nautaa ja sikaa (valmis Karjalanpaisti-pakkaus)
5-6 dl vettä
suolaa
pippuria
4 isohkoa porkkanaa
1 iso sipuli

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota pannulla lihakuutioihin hieman väriä ja laita lihat pataan. Paloittele sipuli ja porkkana, mutta voit jättää ne melko isoiksi paloiksi. Laita kasvikset, mausteet ja vesi pataan, sekoita hieman. Vettä tulee siis olla sen verran, että lihat ja kasvikset peittyvät. Laita pata uuniin ilman kantta vähintään kahdeksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti