perjantai 20. joulukuuta 2013

Lihamaronilaatikoiden parhaimmistoa

Noin vuosi sitten kuulin villiä huhua, että jotkut käyttäisivät makaronilaatikkoon munamaidon sijasta lihalientä ja pakkohan tämän tason huhua oli testata käytännössä! ;) Ja kuten otsikkokin antaa ymmärtää, lopputulos oli kerrassaan loistava! Vaikka tämä ei nyt mikään uusin oivallus olekaan, halusin jakaa tämän blogissani, jotta muutkin voisivat löytää uusia ideoita arkiseen ruoanlaittoon. :)

Lihamakaronilaatikko

400 g jauhelihaa
jauhelihamaustetta
pippuria/pippurisekoitusta
2 lihaliemikuutiota
400 g (1pss) makaronia
1,0 l vettä

Laita litra vettä kattilaan kiehumaan, kun vesi kiehuu, lisää lihaliemikuutiot. Ruskista jauheliha ja mausta se. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele uunivuoka. Kaada makaronit raakana vuokaan ja sekoita joukkoon jauheliha. Lisää lihalientä niin, että makaronit peittyvät (noin 2 cm makaronien yläpuolelle). Paista 200 asteessa 45-60 min. Jos haluat lisätä juustoraastetta päälle, voit lisätä sen paiston puolivälissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti