tiistai 4. helmikuuta 2014

Kinderpiirakka

Yllättäen suklaahammasta on jälleen kolottanut ja blogeja on selailtu. Erilaisia blogeja selailemalla huomasin, että minulta on jäänyt ainakin yksi suklainen piirakka kokeilematta. Hyvin moni bloggari oli tätä leiponut, enkä tainnut löytää yhtään poikkipuolista sanaa kyseisestä piirakasta. Harvemmin niitä kai suklaaleivonnaisista tuleekaan.. ;)

Oikein loistava piirakka onkin! Oikein täytyi varansa pitää, että tätä jäi myös seuraavaa päivää varten, kuten alkuperäinen tarkoitus oli. Miehenkin näppejä joutui hätistelemään vuoan äärestä useampaan kertaan. Yhdessä tuumin totesimme, että nyt kyllä mokkapalatkin hävisivät. :)

Kinderpiirakka

Pohja:
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2-3- tl vaniljasokeria
3 dl kiehuvaa vettä
300g sulatettua voita
5-6 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 kananmunaa

Kreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
200-250 g maitosuklaata (Pandan)

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, sulata voi ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää vettä ja sulaa voita vuorotellen taikinaan välissä kunnolla puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen, sekoita välissä puuhaarukalla seos tasaiseksi. Kaada taikina isohkoon, muttei aivan uunipellin kokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun, uunivuokaan ja paista 200 asteessa n. 30 min. Anna pohjan jäähtyä ennen kreemin levittämistä.

Valmista kreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja sokerit huolellisesti vaahdoksi. Aluksi saattaa näyttää siltä, että tuloksena on vain muruseos, mutta melko nopeasti seos muuttuu vaahdoksi. Levitä valmis kreemi jäähtyneen pohjan päälle. Laita pohja kuorrutteinen jääkaappiin tai ulos viilentymään, jotta kreemi hieman kovettuu ja suklaa on helpompi levittää kreemin päälle. 

Sulata vielä suklaa ja levitä se kreemin päälle. Tämä ei ole helpoin osuus ilman palettiveistä, mutta paistinlastalla sain vedeltyä suklaat kreemin päälle kärsivällisyyden kera. ;)

2 kommenttia:

  1. Ouh nou.. ehkä pakko laittaa kokeiluun :D

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä sellainen suosikki, että tulee varmasti tehtyä toistekin! :)

    VastaaPoista