maanantai 24. helmikuuta 2014

Pulled pork alias nyhtöpossu

Nyhtöpossu on ollut suosiossa varsinkin blogikokkien keskuudessa jo reilun vuoden ajan. Ylikypsää porsaanlihaa, joka nyhdetään eli revitään pieneksi ja tarjoillaan esimerkiksi hampurilaisissa, kerrosvoileivissä ja salaateissa.

Tämä pyöri mielessäni jo joskus viime kesänä, mutta jotenkin se jäi kuitenkin kokeilematta, kunnes eräänä tammikuun päivänä se tuli taas mieleeni ja oli aika päästä kokeilemaan tätä monen mielettömäksi kuvailemaa herkkua. 

Tämä ei pääse helpot -kategoriaan, sillä uunissa possu viettää aikaa 4-6 tuntia, sen koosta riippuen. Aikaa todellakin siis kuluu, mutta lopputulos on sen arvoinen ja ns. aktiivista valmistusaikaa ei kulu läheskään niin paljoa. En löytänyt kaupasta marinoimatonta lihaa, joten oli käytettävä valmiiksi marinoitua. Mutta hyväähän sekin oli, ei siinä mitään.

Pulled pork

1 pala porsaan kassleria
2 dl bbq-kastiketta
3 valkosipulin kynttä paloiteltuna
loraus vettä
loraus öyljyä
0,5 dl Sweet chili - kastiketta

Sekoita ensin lihaa lukuunottamatta muut ainekset padassa sekaisin ja laita sitten liha pataan. Laita padan kasi päälle ja pata 175 asteiseen uuniin 4-6 tunniksi. Paistoaika riippuu kasslerpalan koosta, 800g:n palaan riittää tuo noin 4 tuntia ja sitten 1,5 kiloisella menee lähemmäs kuusi tuntia. Voit myös käyttää paistomittaria lihassa, sisälämpötilan tulisi olla yli 90 astetta, jotta lopputulos on ihanan murea.

Kun olet ottanut padan uunista, nosta liha laakeaan uunivuokaan ja revi se kahden haarukan avulla pieneksi. Lopputulos näyttää kutakuinkin tältä:

Olen huomannut, että jotkut haluavat laittaa lihaan vielä tässä vaiheessa hieman bbq-kastiketta ja vuoan herkeksi uuniin. Varmasti toimiva idea, mutta itse en halunnut kyllästää lihaa bbq-kastikkeella, ihan niin paljon en pidä bbq-kastikkeesta.

Me teimme possusta hampurilaisia, joiden väliin laitoimme aiolia, jääsalaattia, tomaattia ja juustoa. Itse jäin kaipaamaan kahta asiaa, jotka on ehdottomasti kokeiltava ensi kerralla. Nimittäin punasipuli ja coleslaw. Varmasti niiiin herkkuja nyhtöpossun kera nautittuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti