keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kunnon kinkkupiirakka

Ihan peruskinkkupiirakkaa en olekaan kokkaillut kovinkaan montaa kertaa. Äitini teki kinkkupiirakkaa aina silloin tällöin vielä kotona asuessani. Se oli hyvää, hyvä pohja ja tarpeeksi kinkkua ja juustoa! :)

Nyt kun aloin haaveilemaan kinkkupiirakasta, mielessäni oli hieman keskimääräistä paksumpi piirakka. Toisin sanoen reilusti täytettä ja ihanan pehmeä maku. Hyvää pohjaa unohtamatta. Tämä ohje on ensin sovellettu useasta eri reseptistä ja sen jälkeen muokattu vielä sen mukaan, mitä jääkaapista löytyi. 

Kinkkupiirakka

Pohja: 

200g voita
4dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
4-5 rkl kylmää vettä

Paloittele voi kulhoon ja anna sen pehmetä hetki huoneenlämmössä. Lisää suola ja jauhot ja nypi tasaiseksi muruseokseksi. Lisää vettä ensin 3 rkl ja sitten vielä 1-2 rkl, jos taikinasta ei tullut mielestäsi sopivan tasaista. 

Täyte: 

1 pss kinkkusuikaleita (200g)
1/2 rs kirsikkkatomaatteja
200g smetanaa
2 dl ruokakermaa
Suolaa
Pippurisekoitusta
2 kananmunaa
175 g juustoraastetta

Pilko kirsikkatomaatit pieniksi lohkoiksi ja sekoita ne kulhossa muiden aineiden kanssa. HUOM! Laita vain hieman reilu puolet juustoraasteesta täytteeseen ja ripottele loput täytteen päälle. 

Taputtele taikina voideltuun 26-28 cm:n irtopohjavuokaan, myös n. 2-3 cm:n korkeudelle reunoillekin. Voit käyttää apuna kylmää vettä tai jauhoja, jos taikina alkaa tarttua sormiisi. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele loput juustoraasteesta täytteen päälle. Paista 175 asteessa n. 50-60 min. 

Anna valmiin piirakan jäähtyä ja vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua. Nauti hyvässä seurassa raikkaan salaatin kera. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti