Nyt kun aloin haaveilemaan kinkkupiirakasta, mielessäni oli hieman keskimääräistä paksumpi piirakka. Toisin sanoen reilusti täytettä ja ihanan pehmeä maku. Hyvää pohjaa unohtamatta. Tämä ohje on ensin sovellettu useasta eri reseptistä ja sen jälkeen muokattu vielä sen mukaan, mitä jääkaapista löytyi.
Kinkkupiirakka
Pohja:
200g voita
4dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
4-5 rkl kylmää vettä
Paloittele voi kulhoon ja anna sen pehmetä hetki huoneenlämmössä. Lisää suola ja jauhot ja nypi tasaiseksi muruseokseksi. Lisää vettä ensin 3 rkl ja sitten vielä 1-2 rkl, jos taikinasta ei tullut mielestäsi sopivan tasaista.
Täyte:
1 pss kinkkusuikaleita (200g)
1/2 rs kirsikkkatomaatteja
200g smetanaa
2 dl ruokakermaa
Suolaa
Pippurisekoitusta
2 kananmunaa
175 g juustoraastetta
Pilko kirsikkatomaatit pieniksi lohkoiksi ja sekoita ne kulhossa muiden aineiden kanssa. HUOM! Laita vain hieman reilu puolet juustoraasteesta täytteeseen ja ripottele loput täytteen päälle.
Taputtele taikina voideltuun 26-28 cm:n irtopohjavuokaan, myös n. 2-3 cm:n korkeudelle reunoillekin. Voit käyttää apuna kylmää vettä tai jauhoja, jos taikina alkaa tarttua sormiisi. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele loput juustoraasteesta täytteen päälle. Paista 175 asteessa n. 50-60 min.
Anna valmiin piirakan jäähtyä ja vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua. Nauti hyvässä seurassa raikkaan salaatin kera. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti