torstai 13. helmikuuta 2014

Rahkatäytepullat

Talvilomaviikon iloksi olen ehtinyt leffojen ja olympialaisten lomassa nauttimaan kokkailun ja leivonnan iloista. On hienoa päästä toteuttamaan itseään kokeilemalla uusia reseptejä tai nauttia jo aiemmin hyväksi havaituista herkuista.

Tällä kertaa pullista haaveiltiin jo muutama päivä ja pullataikinaa tehdessä kypsyi ajatus rahkatäytteestä perinteisten korvapuustien sijaan. Asiaan saattoi vaikuttaa myös se, että sokeri riitti juuri ja juuri taikinaan. ;)

Pullataikina

2,5 dl kuohukermaa
2,5 dl vettä
1 pkt hiivaa
2-3 rkl kardemummaa
Ripaus suolaa
2 dl sokeria
1 kananmuna
150 g sulatettua margariinia/voita
n. 15 dl vehnäjauhoja

Sekoita maito ja vesi kulhossa ja lämmitä ne käden lämpöiseksi mikrossa. Murustele hiiva sekaan ja sekoita puuhaarukalla, jotta se liukanee nesteeseen. Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja sekoita hieman. Lisää jauhoja pikku hiljaa sekoittaen ne hyvin taikinaan. Kun olet lisännyt n. 10-12 dl jauhoista, lisää sulatettu rasva. Tässä vaiheessa voi usein siirtyä käsin vaivaamiseen. Lisää vielä jauhoja sen verran, että taikina irtoaa siististi kulhon reunoilta. Peitä taikina ja laita se kohoamaan vedottomaan paikkaan 45-60 minuutiksi.

Voit valmistaa täytteen sillä aikaa, kun taikina kohoaa. 

Rahkatäyte (riittää 1/3-1/2 taikinasta, noin 12 pullaan!)

250 g maitorahkaa
0,5-0,75 dl vaniljakreemijauhetta

Sekoita täytteen aineet keskenään ja laita se hetkeksi jääkaappiin maustumaan. 

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois leivinlaudalla. Ota 1/3 taikinasta ja kaulitse se levyksi. Levitä rahkatäyte levylle (ripottelin täytteen päälle vielä hieman ruokosokeria) ja kääri levy rullalle alareunasta aloittaen. Leikkaa rullasta haluamasi muotoisia paloja ja laita ne liinan alle uunipellille kohoamaan 10-15 minuutiksi.

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle hieman raesokeria. Paista 200 asteessa n. 10-15 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti